• Посилання скопійовано

Потрібно сплатити борг з податку чи ЄСВ: як правильно заповнити платіжку?

Для сплати податкового боргу або боргу з ЄСВ при заповненні реквізитів платіжки у полі «Призначення платежу» потрібно зазначати код виду сплати «140»

Потрібно сплатити борг з податку чи ЄСВ: як правильно заповнити платіжку?

ДПС у Херсонській області звертає увагу платників податків на якісне заповнення реквізитів  платіжних документів під час сплати податків та погашення податкового боргу.

Для того, щоб уникнути можливих помилок при сплаті платежів, необхідно чітко дотримуватися вимог наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» (далі – Наказ №666).

У Порядку наведені приклади заповнення поля «Призначення платежу» у різних випадках. Особливу увагу необхідно приділяти визначенню коду видів сплати (перелік у додатку до Наказу №666).

Так, платники податків, які мають податковий борг або борг із єдиного соціального внеску при заповненні реквізитів розрахункового документа у полі «Призначення платежу» мають зазначати код виду сплати «140» – надходження до бюджету у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску.

Під час сплати розстрочених або відстрочених грошових зобов’язань або податкового боргу у полі «Призначення платежу» розрахункового документа необхідно зазначати код виду сплати «145» – надходження розстрочених (відстрочених) сум.

Розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску законодавством не передбачено.

У випадку відсутності податкового боргу необхідно зазначати код виду сплати «101» – добровільна сплата податків і зборів/єдиного внеску.

За правильність заповнення реквізитів у платіжних документах відповідальність несе платник податків.

Від редакції: Нагадуємо, що з 3 січня почали діяти нові рахунки для сплати податків, зборів та ЄСВ. Тільки на них можна перераховувати кошти. Про це ми писали тут, а з рахунками можна ознайомитися тут.

Джерело: ДПС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»