• Посилання скопійовано

ПОДАТКОВІЙ РЕФОРМІ бути: прийнято законопроект №1210!

16 січня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №1210, чим дала старт черговій податковій реформі в Україні

ПОДАТКОВІЙ РЕФОРМІ бути: прийнято законопроект №1210!

Сьогодні, 16 січня, на вечірньому засіданні ВРУ нардепи ухвалили в цілому законопроект №1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві". За документ проголосували 283 парламентарія.

За інформацією ВРУ, Законом:

  • запроваджуються міжнародні стандарти податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементація норм, передбачених Планом протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (План дій BEPS), реформування інституту фінансової відповідальності та удосконалення процедури адміністрування податків та зборів;
  • внесено зміни до чинного законодавства в частині розгляду матеріалів перевірки, який здійснюватиметься колегіально постійно діючим органом контролюючого органу комісією з питань розгляду заперечень;
  • удосконалено процедуру оскарження рішень контролюючих органів шляхом створення постійного дорадчого органу при центральному органі виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, а саме Апеляційної ради з питань розгляду скарг платників податків, до повноважень якої належатиме розгляд скарг на рішення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику у передбачених Податковим кодексом випадках.

УВАГА! Закон прийнято з численними техніко-юридичними правками. Поки що остаточного тексту документа немає.


Про його появу повідомимо додатково та в окремій аналітиці проаналізуємо, якщо щось змінилося. Наразі про зміни, які були передбачені законопроектами, можете прочитати у наших попередніх статтях (весь перелік дивіться наприкінці новини).

Крім того, можете переглянути порівняльну таблицю до другого читання від 15.01.2020 року ось тут.

Деякі факти про правки до законопроекту №1210 навів також Д. Гетманцев на своїй сторінці у Facebook:

 

Збільшення лімітів доходів для «єдинників»

За інформацією депутата від Слуги народу Роксолана Підласа в Facebook.

Верховна Рада прийняла поправку до законопроекту №1210, яка передбачає підвищення річних лімітів граничного доходу для фізосіб-підприємців (ФОП), повідомляє.

Підписуйтесь на нову безкоштовну розсилку від редакції «Податкова реформа-2020»

Згідно з поправкою, ліміти для ФОПів першої, другої і третьої груп оподаткування підвищені до 1 млн (зараз 0,3 млн), 5 млн (зараз – 1,5 млн) і 7 млн ​​грн (зараз – 5 млн) відповідно. Але наразі не відомо, з якого часу почнуть діяти нові розміри лімітів доходів.

Коли наберуть чинності податкові зміни?

Згідно з текстом законопроекту, закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування (крім деяких норм). Достеменно стане відомо після підписання закону спікером ВРУ, Президентом та його офіційним опублікуванням.

 

UPD_06/02/2020

Законопроект №1210 розблоковано!

6 лютого Законопроект №1210 зі змінами до ПКУ розблоковано. Нардепи відмовилися скасовувати рішення про прийняття податкового законопроекту №1210. Тепер його може підписати голова ВРУ, а за ним і Президент. Про його підписання повідомимо окремо. 

 

А поки що детальніше про суть податкової реформи (за проектами!!!) ви можете прочитати у наших аналітиках: 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»