• Посилання скопійовано

Як ДПС працюватиме зі запитами на отримання публічної інформації: проект порядку

Оприлюднено проект Порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів ДПС при складанні, поданні та опрацюванні запитів на отримання публічної інформації

Як ДПС працюватиме зі запитами на отримання публічної інформації: проект порядку

ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну, яким затверджується:

  • Порядок організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів Державної податкової служби при складанні, поданні та опрацюванні запитів на отримання публічної інформації;

  • Форма для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби.

 

Що передбачено цим проектом?

1. Визначено механізм взаємодії між структурними підрозділами органів ДПС під час опрацювання запитів на отримання публічної інформації та встановлено порядок реєстрації та надсилання вихідних документів запитувачам інформації, оформлення реквізитів вихідного документа. 

2. Уточнюється порядок розрахунку строків розгляду запитів на отримання публічної інформації.

Зокрема, визначено, що першим днем розгляду запиту вважатиметься день, наступний за днем його отримання органом ДПС відповідно до загальних правил розрахунку строків, встановлених статтею 253 ЦКУ. Наприклад, запит на інформацію надійшов 01.10.2019 року, відповідно строк розгляду запиту розпочинається з 02.10.2019 р. і закінчується 08.10.2019 р.  

3. Надається право керівникам структурних підрозділів відповідних органів ДПС або особам, що виконують його обов’язки, підписувати відповіді за результатами розгляду запитів на отримання публічної інформації.

4. Передбачено, що керівники структурних підрозділів органів ДПС забезпечуватимуть надання публічної інформації у формі відкритих даних, де перелік наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, вимоги до формату і структури таких наборів даних, періодичність їх оновлення визначатиме КМУ, для оприлюднення (оновлення) таких наборів даних на офіційному вебпорталі ДПС, субсайтах органів ДПС офіційного вебпорталу ДПС та на єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

5. Надається право керівникам структурних підрозділів ДПС надсилати запит на інформацію належним розпорядникам у такі строки: 5 робочих днів та/або 48 годин з дня отримання запиту.

6. Визначається, що відносини у сфері звернень громадян регулюються Законом «Про звернення громадян», а відносини щодо внесення і розгляду адвокатського запиту – Законом  «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

***

Читайте також: Роз'яснення з «ЗІР» можна отримати на електронну пошту: новий сервіс від ДПС

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»