• Посилання скопійовано

УВАГА! Опубліковано Закон №466. Більшість його норм набирають чинності 23 травня

22 травня офіційно опубліковано Закон №466-IX зі змінами до ПКУ щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві. Більшість його норм наберуть чинності вже наступного дня, 23 травня

УВАГА! Опубліковано Закон №466. Більшість його норм набирають чинності 23 травня

У п`ятницю, 22 травня, в "Голосі України" №84(7341) було офіційно опубліковано Закон від 16.01.2020 р. № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (раніше законопроект №1210).

Нагадаємо, що цей Закон був прийнятий ще у січні 2020 року, а з 11 лютого три місяця очікував підпису Президента. 21 травня його зрештою було підписано з рекомендаціями внесення надалі змін.

  

Ознайомитися з текстом Закону можна за цим посиланням >> (з 9-ї сторінки і далі)

 

Закон передбачає низку змін, спрямованих на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків, її узгодження зі світовими стандартами. Також він має на меті запровадження міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементацію положень Плану протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (План дій BEPS).

Крім того, передбачені документом зміни забезпечують необхідні умови для реформування Державної податкової служби та відкривають можливість для перетворення її структури відповідно до концепції єдиної юридичної особи.

Удосконалюється й система адміністрування податків та розширено можливості онлайн-сервісів для платників. 

 

Більшість норм Закону наберуть чинності вже у суботу, 23 травня 2020 року (з дня, наступного за днем опублікування).

 

Про те, які податкові зміни приніс цей закон, ми вже розказуємо у аналітиці від редакції. Зокрема, про новації у ПДВ, податку на прибуток, єдиному податку і штрафах - читайте у новій статті. Щодо інших змін і нововведень - стежте за оновленням новин!

Усі новини на тему податкової реформи за законопроектом №1210 читайте тут >> 

А 2,5 години відео із докладним аналізом тоді ще законопроекту після другого читання у ВР дивіться ось тут.

 ***

 Про зміни, які були передбачені законопроектом, ви також можете прочитати у наших аналітичних статтях:

***

УВАГА!
Тепер ви можете дізнаватись бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»