• Посилання скопійовано

Реєстр великих платників податків у 2021 році скоротиться

За Законом №466 збільшено обсяги платежів до держбюджету до суми, що перевищує 1,5 млн євро

Реєстр великих платників податків у 2021 році скоротиться

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє про те,  що на законодавчому рівні прийняте рішення щодо зміни критеріїв віднесення платників податків до категорії великих. Так, наразі Податковим кодексом України (зі змінами) передбачено, що великий платник податків – це, зокрема, юридична особа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України (крім митних платежів) за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 мільйона євро (пп. 14.1.24 ПКУ).

Нагадаємо, що зміни відбулися в частині збільшення обсягів платежів до Державного бюджету України – з суми, що перевищувала еквівалент 1 мільйон євро, до суми, що перевищує 1,5 мільйона євро.

Звертаємо увагу платників, що включення підприємств до Реєстру великих платників податків на 2021 рік відбуватиметься за оновленими критеріями, а відтак при здійсненні заходів з податкового планування на майбутній рік, підприємство вже сьогодні може визначитися із потенційним місцем обліку і податкового супроводження в органах Державної податкової служби України.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»