• Посилання скопійовано

Які покращення податкової системи закладено у програму Уряду 2.0?

В урядовій програмі стимулювання економіки через коронавірус закладено 15 пунктів щодо змін податкового законодавства

Які покращення податкової системи закладено у програму Уряду 2.0?

Кабмін постановою від 12.06.2020 р. №471 затвердив нову (доопрацьовану) Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

Ознайомитися з нею можна за посиланням>>

Про це ми докладно зазначали тут

А наразі зупинимося на вдосконаленні податкової системи.

За розділом 6.2 Програми Уряду визначені основні зміни в податковому законодавстві. Зокрема, передбачені:

  1. Запровадження «нульової декларації» доходів та статків для визначення нульової точки відліку з метою подальшого запровадження контролю за відповідністю розміру понесених витрат з розміром отриманих доходів. 
  2. Запровадження податкових стимулів щодо спрямування частини прибутку підприємств на реінвестування у власний розвиток. 
  3. Імплементація законодавчих змін щодо забезпечення подання платниками ЄСВ, платниками податків, у тому числі податковими агентами, єдиної звітності з єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб. 
  4. Імплементація законодавчих змін щодо функціонування Єдиної бази даних звітів про оцінку, порядку доступу, внесення, перевірки інформації до/з Єдиної бази на безоплатній основі та формування електронних довідок про оціночну вартість об’єкта нерухомості. 
  5. Імплементація законодавчих змін щодо електронного адміністрування акцизного податку з пального та спирту. 
  6. Імплементація законодавчих змін щодо запровадження програмних РРО та поетапної фіскалізації підприємницької діяльності. 
  7. Перегляд екологічного податку з метою підвищення його ефективності та зниження рівня забруднення атмосферного повітря та навколишнього середовища. 
  8. Ефективне впровадження норм Податкового кодексу України щодо прискореної амортизації. 
  9. Удосконалення системи корпоративного оподаткування. 
  10. Врегулювання питання щодо автоматизованої оцінки майна з використанням інформаційно-телекомунікаційної системи та модуля електронного визначення оціночної вартості у профільному законодавстві. 
  11. Оптимізація організаційної структури ДПС, побудованої за функціональним принципом. Відновлення управлінської вертикалі, здатної виконувати покладені на ДПС завдання. 
  12. Запровадження заходів податкового стимулювання, спрямованих на відновлення економічної активності суб’єктів господарювання після завершення карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
  13. Перегляд діючих міжнародних договорів України про уникнення подвійного оподаткування з метою запобігання ухиленню від сплати податків на доходи і капітал та налагодження ефективного обміну інформацією.
  14. Імплементація законодавчих норм з метою реалізації Угоди FATCA в частині затвердження алгоритму дій ДПС щодо передачі звітів до Податкової служби США.
  15. Запровадження законодавчих новацій щодо удосконалення контролю за трансфертним ціноутворенням в межах імплементації плану дій ВEPS з метою підвищення прозорості міжнародних транзакцій суб’єктів господарювання.  

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»