• Посилання скопійовано

Які зміни планують внести у Закон №466?

Поправки до закону №466-ІХ вже напрацьовано. Тепер цей законопроект має ухвалити Уряд та подати його до ВРУ

Які зміни планують внести у Закон №466?

Поправки до закону №466-ІХ про зміни до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків (законопроект №1210) відстрочать вимоги для нерезидентів мати постійне представництво на 2021 рік, також відстроченню підлягатиме низка інших норм.

Як повідомила Спілка українських підприємців (СУП) у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», такої домовленості досягла робоча група за участю Офісу президента, Міністерства фінансів, профільного комітету Верховної Ради, Держподаткової та бізнес-асоціацій.

Загальні поправки до закону вже напрацьовані й будуть внесені до парламенту у вигляді депутатського законопроекту найближчим часом, зазначили в бізнес-асоціації.

«Цього тижня напрацьовані правки буде внесено до Верховної Ради, їх можуть затвердити на початку липня. Упродовж кількох тижнів відпрацьовуватимуться інші зміни до закону, зокрема, розглядатимуть поправки в галузеві норми й деякі уточнення після формулювань», – додали в СУП.

Норми щодо прискореної амортизації та «ділової мети» були найбільш суперечливими. Робгрупа прийшла до такого формулювання: «ділова мета застосовуватиметься тільки в роботі з нерезидентами (через трансфертне ціноутворення) з 2021 року, з 2022-го правило ділової мети застосовуватиметься в роботі з низькоподатковими зонами (офшорами)», – зазначили в коментарі агентству представники СУП.

При цьому поправки до закону також передбачатимуть зниження штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 1,7 тис. грн, додали в бізнес-асоціації.

«Законопроект із поправками до закону №466-ІХ запропонує зупиняти нарахування амортизації на основні засоби тільки у зв'язку з їх консервацією, тоді як наразі закон передбачає зупинення прискореної амортизації залежно від використання об'єкта в господарській діяльності, й це надає право податковій оцінювати, використовуються основні засоби чи ні», – зазначили в СУП.

Окрім цього, робгрупа досягла домовленості про те, що з закону необхідно вилучити право контрольних органів опитувати співробітників, оскільки аналогічну функцію вже має Держпраці.

Поправки до закону також передбачать відстрочення впровадження норм про контрольовані іноземні компанії на 2022 рік із поданням першого звіту в 2024-му за 2022-й і 2023 роки, повідомили в бізнес-асоціації.

***

Читайте також: ПОДАТКОВІЙ РЕФОРМІ бути! Президент підписав законопроект №1210

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»