• Посилання скопійовано

Порядок стягнення готівки у рахунок погашення податкового боргу зазнає змін

Зокрема, напрямок перерахування вилученої готівки, що раніше вносилася до бюджету, буде доповнено спрямуванням на єдиний рахунок та на рахунок платника в СЕА ПДВ

Порядок стягнення готівки у рахунок погашення податкового боргу зазнає змін

ДПСУ оприлюднила проєкт постанови КМУ, якою вносяться зміни до порядків, затверджених постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1244. А саме:

  • Порядку стягнення готівки, яка належить платникові податків, у рахунок погашення його податкового боргу,
  • Порядку зміни початкової ціни продажу майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, в рахунок погашення його податкового боргу та оприлюднення інформації про час та умови проведення відповідних торгів,
  • Порядку компенсації витрат, пов’язаних з організацією і проведенням торгів з продажу майна платника податків, що перебуває у податковій заставі, та оплати банківських послуг за перерахування коштів до відповідного бюджету.

Проєктом постанови пропонується:

1) доповнити напрямок перерахування вилученої готівки, що раніше вносилася до бюджету, спрямуванням на єдиний рахунок та на рахунок платника в СЕА ПДВ;

2) започаткувати делегування керівником контролюючого органу окремих повноважень уповноваженим особам контролюючих органів територіального рівня (як державних органів без статусу юридичної особи);

3) у зв’язку зі зміною Плану рахунків бухгалтерського обліку балансовий рахунок 3412 «Інші кошти, тимчасово віднесені на доходи державного бюджету» замінити на «рахунок, відкритий у Казначействі для зарахування коштів, тимчасово віднесених на доходи державного бюджету».

Також у проекті постанови враховано вимоги нової редакції українського правопису, затвердженого постановою КМУ від 22.05.2019 р. №437, згідно з яким написання уживаних слів змінено на «вебсторінка», «власне ім’я та прізвище» тощо.

Весь перелік змін можна переглянути тут>>

Очікується, що ця постанова набере чинності одночасно зі Законом №190-IX (щодо запровадження єдиного рахунку), але не раніше дня її опублікування.

Поки що зауваження та пропозиції до проєкту постанови можна надсилати за адресами:

  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, e-mail: n.yurkovska@tax.gov.ua;
  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail:  infomf@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»