• Посилання скопійовано

Податок на виведений капітал у 10% та ПДФО 5%: нове для IT-індустрії від Мінцифри

У рамках Дія City пропонується замінити податок на прибуток податком на виведений капітал за ставкою 10%. Податки на працю передбачають 5% ПДФО, ЄСВ у розмірі 22% від мінімальної зарплати та 1,5% військового збору

Податок на виведений капітал у 10% та ПДФО 5%: нове для IT-індустрії від Мінцифри

Мінцифри презентували концепцію спеціального правового режиму для розвитку IT-галузі – Дія City.

Вона передбачає низку правових та податкових особливостей для IT-сектору, а також зміни у трудовому законодавстві України. 

Спікерами виступили заступник міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков, народні депутати Єгор Чернєв та Андрій Ніколаєнко. Презентував концепцію радник міністра цифрової трансформації, legal lead проєкту Дія City Денис Алєйніков. 

Головною метою Дія City є створення найбільшого в Європі глобального технологічного хабу. Спеціальний правовий режим поширюватиметься на всю територію України, а вносити законодавчі зміни у функціонування зони буде заборонено протягом 15 років. 

 

У рамках Дія City пропонується замінити податок на прибуток податком на виведений капітал за ставкою 10%. Податки на працю передбачають 5% ПДФО, ЄСВ у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати та 1,5% військового збору.

 

«В України неймовірно потужний потенціал розвитку IT-сектору – у нас створюються класні продуктові компанії, які постійно залучають інвестиції для розвитку своїх проєктів. При цьому у нас також ростуть сервісні компанії, і ми розуміємо, як важливо зберегти комфортні умови для їх розвитку. Для цього і створюється Дія City. Концепція передбачає гнучку адаптивну модель в трудових відносинах, фіксацію податкових ставок, захист від необґрунтованих обшуків, спроб тиску на бізнес», – зазначив заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.

Щоправда, резидентами Дія City зможуть стати лише ті IT-компанії, діяльність яких відповідатиме спеціально розробленим КВЕДам Дія City.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»