• Посилання скопійовано

Федерація роботодавців наполягає на доопрацюванні законопроєкту №4101

Федерація роботодавців направила до Комітету ВРУ пропозиції щодо доопрацювання законопроєкту №4101

Федерація роботодавців наполягає на доопрацюванні законопроєкту №4101

Ризики продовження впливу наслідків карантинних обмежень на бізнес та темпи відновлення економічної активності у поточному та наступному роках вимагають пошуку більш збалансованих рішень у сфері фіскальної політики, ніж ті, що були прийняті парламентом і Урядом у 2020 році та запропоновані урядовим законопроектом №4101 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (реєстр. № 4101 від 15.09.2020), внесеним разом з проектом державного бюджету на 2021 рік. Зазначає Федерація роботодавців України.

Федерація роботодавців направила до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політик пропозиції стосовно доопрацювання законопроекту №4101 та запропонувала врахувати у ньому такі важливі для підтримки бізнесу та створення прогнозованого і стабільного бізнес-середовища позиції:

  • збереження мораторію на проведення перевірок на період дії карантину;
  • надання права доступу податкового органу до банківської таємниці лише на підставі остаточних рішень судів про стягнення коштів з платника податків, які не підлягають оскарженню;
  • відмова від пропозиції обмеження терміну перенесення збитків минулих років;
  • збереження чинної ставки акцизу на пиво (відмова від індексації ставки податку на рівень інфляції);
  • перегляд рівня податкового навантаження на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН), передбаченого в законі № 466;
  • скорочення строків отримання марок акцизного податку на тютюнові вироби
  • відмова від підвищення ставки податку за викиди двоокису вуглецю.

Роботодавці наполягають на доопрацюванні законопроекту № 4101 та врахуванні пропозицій бізнесу, як таких, що сприятимуть покращенню бізнес-середовища, зростанню економічної активності, відновленню української економіки у 2021 та наступних роках.

***

Читайте також:

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»