• Посилання скопійовано

Як правильно заповнювати платіжки на сплату податків?

Податківці навели порядок заповнення поля «Призначення платежу» платіжного доручення при сплаті податків і зборів

Як правильно заповнювати платіжки на сплату податків?

ДПС у Кіровоградській області наводить правила формування платіжних документів на сплату ЄСВ визначені наказом Мінфіну від 24.07.2015 р. №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» (зі змінами і доповненнями).

Зокрема, при сплаті (стягненні) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійсненні бюджетного відшкодування податку на додану вартість, поверненні помилково або надміру зарахованих коштів поле «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюється таким чином:

– поле №1 – друкується службовий код (знак) «*» (ознака платежу);

– поле №2 – друкується розділовий знак «;» та код виду сплати (формат ссс – тризначне число);

– поле №3 – друкується розділовий знак «;» та один з нижченаведених реквізитів:

  1. код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);
  2. реєстраційний номер облікової картки платника податків (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  3. реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (завжди має 9 цифр);

– поле №4 – друкується розділовий знак «;» та роз’яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі. Кількість знаків, ураховуючи зазначені вище поля і розділові знаки, обмежена довжиною поля «Призначення платежу» електронного розрахункового документа системи електронних платежів Національного банку України, при цьому використання символу «;» не допускається.

У разі сплати платежу до бюджету в іноземній валюті обов'язково вказується код класифікації доходів бюджету.

– поля №5 – 7 – друкується розділовий знак «;», поля не заповнюються.

При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

Приклади заповнення поля «Призначення платежу» в платіжному дорученнь:

1) сплата суми грошового зобов'язання з ПДВ підприємством «Маяк», що має код за ЄДРПОУ 20120559:

*;101;20120559;ПДВ за березень;;;

1 – службовий код («*»); 2 – код виду сплати («101» – сплата суми податків і зборів / єдиного внеску); 3 – код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату (підприємство «Маяк», що має код за ЄДРПОУ 20120559); 4 – друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу; 5 – не заповнюється; 6 – не заповнюється; 7 – не заповнюється;

2) сплата грошового зобов'язання, визначеного за результатами камеральної перевірки Приклад заповнення поля «Призначення платежу» в разі сплати грошового зобов'язання, визначеного за результатами камеральної перевірки підприємством «Надія», що має код за ЄДРПОУ 30611145:

*;130;30611145; сплата грошового зобов'язання, визначеного за результатами камеральної перевірки;;;

1 – службовий код («*»); 2 – код виду сплати («130» – сплата грошового зобов'язання, визначеного за результатами камеральної перевірки; 3 – код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату (підприємство «Надія», що має код за ЄДРПОУ 30611145); 4 – друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу; 5 – не заповнюється; 6 – не заповнюється; 7 – не заповнюється.

Перелік кодів видів сплати наведений у додатку до Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів.

***

Читайте також: Незабаром платіжки на сплату податків будемо заповнювати по-новому

Джерело: ДПС у Кіровоградській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»