• Посилання скопійовано

Найбільше карантин вдарив по кінотеатрах, турагентствах та готелях: дані від ДПС

Через запровадження в Україні карантинних обмежень кінотеатри, туристичні агентства та готелі різко скоротили податкові відрахування до державного та місцевих бюджетів

Найбільше карантин вдарив по кінотеатрах, турагентствах та готелях: дані від ДПС

Економічна правда розповідає, що через запровадження в Україні карантинних обмежень кінотеатри, туристичні агентствах та готелі різко скоротили податкові відрахування до державного та місцевих бюджетів. 

За даними Державної податкової служби, у березні-вересні 2020 року кінотеатри скоротили податкові відрахування у понад 2 рази порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Загалом за 6 карантинних місяців вони сплатили 47,6 мільйона гривень.

Навіть після відновлення роботи кінотеатрів вони продовжують сплачувати набагато менше податків, ніж до початку карантину.

У липні-вересні поточного року представники цього бізнесу здійснили до бюджетів усіх рівнів 15,8 млн грн відрахувань, що практично дорівнює сумі перерахованих коштів лише за один липень минулого року – 17,2 млн гривень.

Також суттєво знизилися податкові відрахування туристичних агентів та операторів. У березні-вересні 2020 року відрахування від цього бізнесу впали на 49% у порівнянні з минулим роком. В абсолютних числах падіння податкових надходжень становило загалом 210,6 млн гривень.

Скоротилися доходи й у готельній сфері. За шість карантинних місяців українські готелі та заклади, які надають послуги з розміщення сплатили податків на понад пів мільярда гривень менше, ніж у березні-вересні 2019 року.

Найстрімкішим падіння надходжень від цієї галузі було у квітні – майже втричі порівняно з аналогічним місяцем минулого року. Вже з липня готелі поступово збільшують відрахування до бюджетів, однак вони все ще значно менші порівняно з докарантинним періодом.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»