• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева рекомендує прийняти закон про нульове декларування за версією Президента

Комітет ВРУ з податкової політики рекомендує прийняти законопроєкт №5153 щодо податкової амністії

Комітет Гетманцева рекомендує прийняти закон про нульове декларування за версією Президента

За інформацією Гетманцева в його профілі Телеграм, 18 березня на черговому засіданні комітету члени комітету  рекомендували ВР прийняти за основу поданий Президентом законопроект №5153. Він передбачає запровадження податкової амністії активів з метою детінізації економіки України.

Проектом запропоновано  проведення одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, які були отримані з ухиленням від оподаткування. Збір з такого декларування визначатиметься за ставками: 5% щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9 % щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у фінансових установах за кордоном, а також інших активів за кордоном та 2,5% щодо вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року. Прийняття законопроекту дозволить залучити в економіку України додаткові ресурси для її активізації, підвищить податкову культуру громадян.

Більш докладно про правила одноразового декларування доходів ми писали у своїй новині ось тут.

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»