• Посилання скопійовано

Незабаром з'явиться нова версія законопроєкту про податок на виведений капітал

На початку квітня пройшла робоча зустріч щодо узгодження тексту законопроєкту про податок на виведений капітал. Його підготовлено бізнес-середовищем спільно з Офісом простих рішень та результатів

Незабаром з'явиться нова версія законопроєкту про податок на виведений капітал

Голова аналітичного центру СУП Андрій Єрашов взяв участь у робочій зустрічі щодо узгодження тексту законопроєкту про податок на виведений капітал, підготовленого бізнес-середовищем спільно з Офісом простих рішень та результатів.

Наразі підготовка документу перебуває на фінальній стадії. Ключова ініціатива проєкту – введення податку для всього бізнесу.
У перший рік запровадження механізму законопроєкт передбачає авансовий платіж з ПнВК у сумі 50% податку на прибуток за попередній рік.

За даними Міністерства фінансів, тільки за 2019 накопичені збитки внаслідок оптимізації платниками податку на прибуток склали 1,4 трлн. грн. А із загальної кількості платників (близько 308 тисяч), 77% загальної суми податку на прибуток сплачується до бюджету 1000 платниками.

У своїх прогнозах МВФ зазначає, що без зміни економічної моделі розвитку економіка України до 2025 року навіть не досягне рівня 2013 року. В той же час, класична модель оподаткування прибутку в сучасному світі стає все менш ефективною. А от, введення ПнВК у перспективі 5 років, за даними Українського інституту майбутнього, дозволить отримати 4-6 млрд дол на рік додаткових інвестиційних коштів за рахунок заміни податку на прибуток та до 1,7-6,4 млрд дол на рік обсяг детінізованого прибутку.

СУП сподівається на якнайшвидше затвердження фінальної версії документу, подання цього проекту Президентом України та швидке прийняття Парламентом.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Спілка українських підприємців

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»