• Посилання скопійовано

Як правильно фізособам заповнити платіжку на сплату за землю?

При заповненні платіжних документів обов’язковими реквізитами в призначенні платежу є код платника податку або серія паспорту (для платників, які відмовились від коду), прізвище та ініціали платника

Як правильно фізособам заповнити платіжку на сплату за землю?

ДПС у Житомирській області розповідає, що нарахування земельного податку фізичним особам здійснюють податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки на підставі даних Державного земельного кадастру.

Згідно з п. 286.5 ПКУ нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДПС, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про сплату податку.

Згідно з п. 287.5 ПКУ податок фізичними особами сплачується податок протягом 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення.

Платники податків несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення  нарахованого узгодженого грошового зобов'язання (ст. 54.5 ПКУ).

З метою своєчасного зарахування коштів, просимо при сплаті податку звертати особливу увагу на заповнені  платіжного доручення в частині «призначення платежу». Часто неправильне заповнення платіжного документу призводить до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.

При заповненні платіжних документів обов’язковими реквізитами в призначені платежу є код платника податку або серія паспорту (для платників, які відмовились від коду), прізвище  та ініціали платника.

Крім того, вимагати від операторів-касирів банків, поштових відділень вірного заповнення поля «Призначення платежу» та буди уважним при сплаті через банківські термінали, системи Інтернет-банкінгу тощо.

В разі некоректного заповнення цього поля сплачена сума буде обліковуватись окремо як нез’ясована, а в інтегрованій картці платника податків може виникнути податковий борг, на який буде нараховуватися пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату платежу.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»