• Посилання скопійовано

Чому в Україні не знижують зарплатні податки: позиція Гетманцева

За словами Гетманцева, зниження податків в Україні не призведе до виходу з тіні

Чому в Україні не знижують зарплатні податки: позиція Гетманцева

Finance.ua зазначає, що глава парламентського комітету з питань фінансів і податкової політики, нардеп від фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев заявив, що зниження податків в Україні не призведе до виходу з тіні.

Про це він розповів в інтерв’ю для Телеграфа.

Надпопулярна в соцмережах теза про те, що всі вийдуть з тіні, якщо знизимо податки, не зовсім коректна.

«У 2016 році був зменшений єдиний соціальний внесок удвічі, він був більше 40% і були різні ставки, а стала єдина — 22%. Це призвело до того, що ми недоотримали 4,8% від ВВП. Псевдоексперти, які ратували за це геніальне рішення, говорили, що треба зменшити і ПДФО, і ЄСВ і зарплати вийдуть із тіні, їх стане більше і ми за рахунок цього не тільки покриємо недоотримання до Пенсійного фонду. А в результаті такого рішення бюджет втратив 4,8% ВВП, а отримав від ПДФО 1,4%», — навів приклад нардеп.

Через це країна отримала дефіцит Пенсійного фонду у 2020 році розміром 200 млрд гривень, але найголовніше, як стверджує нардеп, те, що за це ніхто не відповів. Хоча у кожної помилки є своє прізвище.

Також він додав, що в країні приймаються рішення, які покажуть ефект через 5−7 років.

Довідка:

  • Кабмін 2 червня зареєстрував у Верховній Раді проєкт змін до Податкового кодексу. Зокрема, запропоновано збільшити ставку екологічного податку та акцизного податку на алкоголь, а також підвищити ренту за користування надрами. У разі ухвалення законопроєкту держбюджет зможе додатково отримувати близько 50 млрд грн щорічно.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»