• Посилання скопійовано

Законопроєкт про податкову реформу треба серйозно доопрацювати, – Разумков

Голова Верховної Ради несподівано став на бік критиків і заявив, що законопроєкт №5600 про внесення змін до Податкового кодексу має бути серйозно доопрацьований до другого читання

Законопроєкт про податкову реформу треба серйозно доопрацювати, – Разумков

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков наголошує, що хоча він проголосував у першому читанні за проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600), на його думку, документ потребує серйозного доопрацювання до другого читання.

«За цей законопроект проголосувала велика кількість народних депутатів. Але за умови, що він буде якісно доопрацьований до другого читання. Якщо цього не відбудеться, мені здається, результат буде абсолютно іншим на табло», – підкреслив Голова Парламенту.

За словами Дмитра Разумкова, до питання оподаткування потрібно підходити виважено. Він вважає неправильним податковий тиск на бізнес, розширення повноважень податкових органів, що створить йому проблеми. 

«Коли ми з одного боку під час коронавірусу допомагаємо бізнесу, наприклад, надаємо по вісім тисяч гривень, а потім намагаємося створити проблеми – це неправильно. Це не означає, що не треба змінювати законодавство. Треба, але потрібно робити це логічно», – додав Голова Верховної Ради. Він зазначив, що чимало нарікань на зазначений проект закону висловили як народні депутати, так і представники місцевих органів влади та бізнесу.

Він також повідомив, що відмова від скороченої процедури підготовки до другого читання законопроекту №5600 стала результатом компромісу, якого дійшли в Парламенті, щоб ухвалити його за основу. «Якщо не було б гарантії, що він не буде ставитися на скорочену процедуру, я не впевнений, що була б достатня кількість голосів для його ухвалення в першому читанні», – сказав Дмитро Разумков.

***

Читайте також: Податкова реформа-2021: прийнято в першому читанні урядовий законопроєкт

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»