• Посилання скопійовано

Як фізособі отримувати ідентифікаційний код: нагадування від ДПС

Податківці навели алгоритм дій для отримання ФО – громадянином України документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб

Як фізособі отримувати ідентифікаційний код: нагадування від ДПС

Фахівцями Великобурлуцької  державної податкової  інспекції  ГУ ДПС у Харківській області було надано роз’яснення громадянину, щодо отримання фізичною особою – громадянином України документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) необхідно:

1. Подати до контролюючого органу (далі – податковий орган) облікову картку фізичної особи – платника податків за формою №1ДР (далі – Облікова картка за ф. №1ДР) (додаток 2 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 29.09.2017 р. №822 із змінами та доповненням). Для заповнення Облікової картки за ф. №1ДР використовується паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання/перебування.

Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, особа пред’являє:

  • довідку про внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру  та видані документи, що складається у формі витягу з Реєстру;
  • довідку про реєстрацію місця проживання/перебування особи, видану органом реєстрації, якщо після формування витягу з Реєстру змінилися дані щодо місця проживання особи;
  • довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або довідку, що підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї (за наявності таких документів).

Термін видачі документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі:

  • до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;
  • до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.

2. Звернутися до податкового органу, до якого подавалась Облікова картка за ф. №1ДР для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі та пред’явити паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання/перебування.

Громадянину також було роз’яснено про можливість отримання копій цифрових документів е-паспорту, е-свідоцтва та Довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО) у в мобільному застосунку ДІЯ та запропоновано зробити підписку на субсайти ГУ ДПС у Харківській області та ДПС України.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»