• Посилання скопійовано

Як заповнити платіжку для сплати податкового боргу?

При заповненні розрахункового документа на сплату податкового боргу у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу

Як заповнити платіжку для сплати податкового боргу?

ДПС у Луганській області повідомляє. Протягом серпня – вересня 2021 року в результаті несвоєчасної сплати поточних грошових зобов`язань по земельному податку з фізичних осіб, орендній платі з фізичних осіб та податку на майно, кількість боржників фізичних осіб та громадян по підконтрольній частині області значно збільшилось.

Відповідно до норм діючого законодавства, у разі якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 3060 грн, податкова вимога на такі суми не надсилається (не вручається).

Заходи спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу та право податкової застави щодо таких сум не застосовуються.

При цьому, контролюючий орган звертає увагу платників податків, що на суму узгодженого грошового зобов’язання несплачену у встановлений Податковим кодексом України строк нараховуються пеня та штрафні санкції.

З метою врегулювання питання погашення існуючих боргів фізичними особами та громадянами інформацію про стан розрахунків з бюджетом можна отримати в Електронному кабінеті, а також через офіційний вебпортал Державної податкової служби України після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Звертаємо увагу платників податків, що при заповненні розрахункового документу на сплату податкового боргу податків у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу, що визначено нормами наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. №666.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»