• Посилання скопійовано

Закон №5600 про податкову реформу-2022 розблоковано та направлено на підпис Президенту!

14 грудня на черговому засіданні ВРУ розглянула проєкти постанов щодо скасування рішення щодо прийняття у ІІ читанні та в цілому законопроєкту №5600. Але народні депутати не підтримали ці постанови. 15 грудня законопроєкт №5600 вже направлено на підпис Президенту

Закон №5600 про податкову реформу-2022 розблоковано та направлено на підпис Президенту!

Нагадаємо, що 30 листопада під час чергового засідання ВРУ було прийнято у ІІ читанні законопроєкт №5600 про внесення змін до ПКУ та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. За нього проголосували 255 народних депутатів. Детально, чого чекати платникам податків від цього проєкту ми писали тут.

Окремо ми вже вказували, що через цей законопроєкт 6192 директори підприємств можуть стати невиїзними.

Протягом 30 листопада, 1 та 2 грудня на сайті ВРУ було зареєстровано понад двадцять проєктів постанов ВРУ про скасування рішення ВРУ від 30.11.2021 р. про прийняття у ІІ читанні та в цілому законопроєкту №5600.

Як зазначається у пояснювальних записках до проєктів, ухвалення проєкту № 5600 відбулося із грубими порушеннями вимог Регламенту Верховної Ради України, статі 45, яка передбачає, порядок голосування пропозицій і поправок на пленарному засіданні ВРУ.

3 та 14 грудня на своїх чергових засідань ВРУ розглянула всі проєкти постанов щодо скасування рішення щодо прийняття у ІІ читанні та в цілому законопроєкту №5600. Але народні депутати не підтримали ці постанови.
Відповідно процедуру підписання законопроєкту №5600 розблоковано.

15 грудня спікер ВРУ підписав законопроєкт №5600 та його вже надіслано на підпис Президента. Чекаємо далі...

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»