• Посилання скопійовано

Увага! На початку січня чекаємо на нові рахунки для сплати податків

Рахунки за бюджетними надходженнями відкриваються протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Тому у 2022 році нові реквізити рахунків для сплати податків можуть запрацювати вже на початку січня

Увага! На початку січня чекаємо на нові рахунки для сплати податків

Щороку на початку нового бюджетного року в органах Держказначейства відкриваються рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів (окрім рахунків для зарахування власних надходжень бюджетних установ).

За відсутності змін у законодавстві щодо переліку надходжень, які зараховуються до загального та спеціального фондів державного й місцевих бюджетів, і/або порядку їх зарахування до відповідних бюджетів, не пізніше першого робочого дня нового бюджетного періоду відкриваються (перевідкриваються) рахунки з реквізитами попереднього бюджетного періоду.

Рахунки за надходженнями відкриваються протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Це все передбачено п. 2.1 Порядку №758.

Цього року Держбюджет на 2022 рік був прийнятий ВРУ 2 грудня року. Про це ми писали тут і тут. Відповідно 45-деннний строк спливає 15 січня 2022 року (субота). Ця субота не буде робочою. 

Тож Держказначейство до цієї дати має визначитися з рахунками та  відповідно мають почати діяти нові рахунки для сплати податків та зборів. Чітку дату будемо знати тільки після появи відповідного повідомлення Держказначейства

***

Звертаємо увагу! Інформація про відкриті/закриті рахунки доводиться до відома органів Казначейства для подальшого інформування органів, що контролюють справляння надходжень бюджету згідно з установленими порядками взаємодії, та місцевих фінансових органів.

Як тільки нові (та оновлені старі) реквізити рахунків для сплати податків, зборів та внесків будуть надіслані податківцям і ті їх оприлюднять, ми обов'язково про це повідомимо. Стежте за нашими новинами!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»