• Посилання скопійовано

Нагадуємо: з 1 січня – нові рахунки з податків та зборів (вже є для всіх областей та Києва!)

За інформацією територіальних податківців, з 1 січня 2022 року почнуть діяти нові рахунки для сплати податків та зборів для всіх областей і м. Києва. Але повідомлення від Держказначейства поки немає. Станом на 31 грудня вже є рахунки для Києва та всіх областей, а також для великих платників

Нагадуємо: з 1 січня – нові рахунки з податків та зборів (вже є для всіх областей та Києва!)

Ми вже вказували, що цього року Держбюджет на 2022 рік був прийнятий ВРУ 2 грудня року. Про це ми писали тут і тут. За інформацією тернопільських податківців від 15 грудня, Держказначейство вже внесло зміни до переліку видів надходжень та рівнів бюджетів для відкриття рахунків з обліку надходжень до загального фонду державного бюджету на 2022 рік.

В повідомленні йшлося, що у зв'язку з цим в Казначействі України (ЕАП) МФО 899998 згенеровано реквізити бюджетних рахунків для зарахування у 2022 році окремих видів надходжень до загального фонду державного бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється органами Державної податкової служби України відповідно до Постанови КМУ від 16.02.2011 р. №106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджет». Датою початку здійснення операцій із зарахування надходжень на нові рахунки визначено – 01.01.2022

А рахунки за кодами класифікації доходів, що були відкриті у 2021 році в розрізі територіальних громад, з 01.01.2022 будуть закриті.

4 січня Держказначейство вирішило проінформувати тільки про наявність на його сайті всіх нових рахунків. Їх можна переглянути за посиланням. 

У минулому році у відповідному повідомленні говорилося, що  кошти, сплачені платниками на старі рахунки по зарахуванню податків, зборів та ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

***

Нові рахунки є для Києва та всіх областей:

 

Щодо рахунків з ЄСВ

Найголовніше: Рахунки з ЄСВ на 2022 рік залишаються незмінними для всіх областей та м. Києва. Новина із посиланнями на усі рахунки у розрізі областей - ось тут.

4 січня Держказначейство повідомило про повне завантаження нових рахунків для сплати податків та зборів з 1 січня 2022 року. З цієї дати сплачені суми за старими рахунками будуть повертатися платникам, як нез'ясовані надходження. Про це ми писали тут. 

 Ані в повідомленні ДПС, ані  Держказначейства не згадується про рахунки з ЄСВ. 

До того ж на сайті ДПС  в рубриці "Реєстри" залишається незмінним окремий реєстр щодо нових рахунків з ЄСВ. Його було розміщено ще на початку 2021 року. Тож можна вважати, що рахунки з ЄСВ цього разу вирішили не змінювати. Відповідно у 2022 році продовжують діяти рахунки 2021 року. Про це ми повідомили тут. 

А найбільша спільнота бухгалтерів в Україні  у нашій групі на Facebook.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»