• Посилання скопійовано

Встановлення місцевих податків і зборів – за спрощеною процедурою: ініціатива ДРС

ДРС оприлюднила законопроєкт щодо спрощення процедури встановлення місцевих податків та зборів, а також пільг з їх сплати, в умовах воєнного стану

Встановлення місцевих податків і зборів – за спрощеною процедурою: ініціатива ДРС

ДРСУ розробила та оприлюднила законопроєкт «Про внесення змін до статті 12 Податкового кодексу України щодо спрощення процедури встановлення місцевих податків та зборів в умовах воєнного стану».

Ним передбачено доповнення ст. 12 ПКУ новим пп. 12.3.8, яким врегулюється механізм встановлення податків у разі, якщо громада не прийме жодне рішення.

Так, у період дії воєнного стану сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, мають право приймати рішення про встановлення місцевих податків та зборів, а також пільг зі сплати місцевих податків і зборів, без застосування процедур, передбачених Законом «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

У разі неприйняття сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, у період дії воєнного тану у загальному або спрощеному порядку до 15 червня року, що передує наступному бюджетному періоду, відповідне рішення також може прийняти відповідна військова адміністрація, яка діє на відповідній території.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня його опублікування. Таким чином, за словами очільника ДРС, громади отримають можливість встановити місцеві податки та збори за спрощеним порядком. 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»