• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують чергові зміни до ПКУ для зменшення навантаження на бізнес під час війни

Я. Железняк та інші нардепи зареєстрували у ВРУ законопроєкт №7374. Ним, зокрема, пропонується дозволити не сплачувати ЄСВ усім роботодавцям за найманих працівників, призваних до ЗСУ

Нардепи пропонують чергові зміни до ПКУ для зменшення навантаження на бізнес під час війни

13 травня 2022 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7374  "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо зменшення навантаження на бізнес в умовах воєнного стану". Його авторами є Я. Железняк та ін. нардепи.

Законопроєктом пропонується, зокрема:

1. Податкове зобов'язання з акцизного податку щодо втраченого підакцизного товару (продукції) не виникає, якщо підакцизний товар (продукцію) знищено (втрачено) під час дії воєнного стану, запровадженого згідно із законодавством.

2. До наведених у пункті 32-1 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ операцій норми та статті 199 ПКУ не застосовуються.

3. Тимчасово, на період дії воєнного, надзвичайного стану на території України та протягом шести місяців після його припинення або скасування дозволяється ввезення в режимі імпорту та продаж на території України суб’єктами господарювання підакцизних товарів, маркованих марками акцизного податку, придбання яких та вивезення в режимі тимчасового вивезення було здійснено іншими суб’єктами господарювання, які перейшли на сплату єдиного податку 2%.

4. За товарами/послугами, необоротними активами, придбаними платником єдиного податку третьої групи у платників ПДВ в період застосування особливостей оподаткування на період воєнного стану, не реалізованими на дату повернення на загальну систему оподаткування, податкові зобов’язання нараховуються відповідно до ст. 187 ПКУ.

5. Обмеження порушення вимог законодавства, які можуть перевірятися під час проведення фактичних перевірок на час воєнного стану.

6. Поширення на всіх роботодавців права не сплачувати єдиний внесок за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»