• Посилання скопійовано

30 травня – останній день сплати податків за квітень

Платники податків мають сплатити податки за квітень 2022 року до 30 травня. Але виконати свій обов'язок можна й до 31 липня включно, штрафів за порушення термінів сплати податків та зборів наразі немає

30 травня – останній день сплати податків за квітень

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що 30 травня 2022 року є граничним терміном сплати податкових зобов’язань за квітень 2022 року з наступних податків та зборів:

  • податку на додану вартість;
  • акцизного податку;
  • плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян);
  • рентної плати за:
    •  користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;
    •  користування радіочастотним ресурсом України;
    •  транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;
    •  транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України;
  • єдиного податку платниками третьої групи за ставкою 2 відсотки.

Крім цього, 30 травня 2022 року є граничним терміном сплати податковим агентом агентом податку на доходи фізичних осіб та військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику за квітень 2022 року.

 

Звертаємо увагу!

Зараз встановлено певний умовний період, за який платникам податків не треба буде доводити, була в них можливість платити податки чи ні – за неподання звітності до ДПС і несплату податків з початку війни по зараз (точніше по 27 травня) нікого не каратимуть. Але для цього треба буде до серпня 2022 року виправити ситуацію і погасити всі свої борги щодо зазначених порушень. 

Про це ми писали тут

Наразі до 31 травня діє ще й карантин. А він також звільняє від штрафів за порушення строків звітування з окремих податків, крім ПДВ, акцизу та рентної плати. Проте, як тільки карантин закінчиться, мораторій на штрафи закінчиться теж. І порушникам треба буде доводити, що через війну вони не мали можливості вчасно подати декларацію та/або сплатити податки.

***

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»