• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала закони, які сприятимуть розвитку промисловості

Стефанчук прокоментував ухвалення ВРУ законів, які передбачають низку податкових і митних пільг для індустріальних парків

ВРУ підтримала закони, які сприятимуть розвитку промисловості

Так Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук прокоментував ухвалення Парламентом законів, які передбачають низку податкових і митних пільг для індустріальних парків. 

«Це один з ефективних інструментів пожвавлення української економіки, її відродження після нашої перемоги у війні», – наголосив Руслан Стефанчук.

Зокрема, законопроекти №5688 («Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво») та №5689 («Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво») передбачають низку податкових пільг для інвесторів. А саме: скасування ПДВ при імпорті нового обладнання для власного використання індустріальним парком, звільнення резидентів індустріального парку від податку на прибуток упродовж десяти років тощо.

«Ми мотивуємо українських підприємців інвестувати в Україну, а не вивозити свої капітали в країни ЄС і відкривати бізнес за кордоном», – акцентував Спікер Парламенту після ухвалення Законів та додав, що вже ведеться робота над відповідними законодавчими ініціативами щодо податкових пільг для агропромислового та військово-промислового комплексів країни. 

***

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»