• Посилання скопійовано

Безоплатне розповсюдження товару під час рекламної акції: що з акцизом та ПДВ?

Чи оподатковується акцизним податком та ПДВ операції з безоплатного розповсюдження підакцизної продукції в межах проведення рекламної акції, зокрема пива? Роз'яснюють податківці

Безоплатне розповсюдження товару під час рекламної акції: що з акцизом та ПДВ?

ДФСУ у листі від 03.11.2015 р. №23422/6/99-99-19-03-03-18 роз'яснила:

1)  При здійсненні операцій з безоплатної передачі пива (за ціною 0,0 грн) як „Спеціального подарунка” база оподаткування акцизним податком з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів відсутня.

2) Якщо вартість товарів, придбаних/виготовлених для проведення рекламних заходів (у т.ч. для безоплатного розповсюдження), включається до вартості товарів/послуг, які використовуються в оподатковуваних операціях, пов’язаних з отриманням доходів, то вважається, що такі товари придбаваються для використання в оподатковуваних операціях в межах господарської діяльності такого платника податку. Тому податкові зобов’язання з ПДВ під час здійснення операцій з безоплатного розповсюдження товарів рекламного призначення не нараховуються, а сформований податковий кредит не коригується.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»