• Посилання скопійовано

Обчислюємо акцизний податок за адвалорними та специфічними ставками

ДФСУ розглянула питання щодо обчислення акцизного податку одночасно за адвалорними та специфічними ставками для товарів за кодами 2402 20 90 10 та 2402 20 90 20 згідно з УКТ ЗЕД

Обчислюємо акцизний податок за адвалорними та специфічними ставками

ДФСУ у листі від 17.03.2016 р. №577/99-99-25-01-01-18 нагадує, що базою оподаткування акцизним податком у разі обчислення податку із застосуванням адвалорних ставок є вартість товарів (продукції), що ввозяться на митну територію України, за встановленими імпортером максимальними роздрібними цінами (далі — МРЦ) на товари, які він імпортує, з урахуванням ПДВ та акцизного податку.

У разі обчислення податку із застосуванням специфічних ставок з підакцизних товарів базою оподаткування є їхня величина, визначена в одиницях виміру ваги, об'єму, кількості товару, об'єму циліндрів двигуна автомобіля або в інших натуральних показниках.

У разі обчислення податку із застосуванням одночасно адвалорних та специфічних ставок податку базою оподаткування є база, визначена відповідно до пунктів 214.1 та 214.4 ПКУ.

Установлення МРЦ на підакцизні товари здійснюється виробником або імпортером товарів шляхом декларування таких цін. Установлені виробником або імпортером МРЦ повинні наноситися на споживче упакування таких товарів разом із датою їх виробництва.

Таким чином, МРЦ установлюються на пачки сигарет, в яких може бути різна кількість сигарет (наприклад, 20, 24 або 25 штук) з однаковою власною назвою.

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»