• Посилання скопійовано

Як та коли оподатковуються роздрібним акцизом сумішеві розчинники

ДФСУ розповіла як оподатковуються акцизним податком з роздрібної торгівлі сумішеві розчинники, які класифікуються за кодами 2710 12 25 00 та 3814 00 90 90 УКТ ЗЕД, у разі їх реалізації через роздрібну торгівлю

Як та коли оподатковуються роздрібним акцизом сумішеві розчинники

ДФСУ у листі від 25.03.2016 р. №6595/6/99-99-21-05-15 зазначила, що сумішеві розчинники, класифіковані за кодом 3814 00 90 90 УКТЗЕД, не зазначені у пп. 215.3.4 ПКУ, а тому не належать до підакцизних товарів.

Натомість сумішеві розчинники, які відносяться до бензинів спеціальних, класифікованих за кодом 2710 12 25 00 УКТЗЕД, належать до підакцизних товарів. Таким чином, вони оподатковуються акцизним податком з роздрібної торгівлі за ставкою 0,042 євро за кожний літр реалізованого товару.

Нагадаємо, що особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб — підприємців до початку здійснення реалізації пального.

Реєстрація платника акцизного податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального.

Докладніше про особливості роботи системи електронного адміністрування реалізації пального читайте туттут  і тут. А також в аналітичному матеріалі від ДК ось тут (для передплатників).

При реалізації пального такі платники повинні скласти акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії пального та зареєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Крім цього, особа, що здійснює реалізацію пального, повинна була протягом 20 календарних днів, починаючи з 1 березня 2016 року, подати до контролюючого органу за основним місцем обліку акт інвентаризації обсягів залишку пального станом на початку дня 1 березня 2016 року із зазначенням адрес об’єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків пального, перелік резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишку пального, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), правовстановлюючих документів на відповідні об’єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об’єктів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»