• Посилання скопійовано

Підприємець-реалізатор паливно-мастильних матеріалів повинен зареєструватись платником акцизного податку

А відзвітувати вперше потрібно до 20 квітня 2016 року за звітний (податковий) період — березень 2016 року

Підприємець-реалізатор паливно-мастильних матеріалів повинен зареєструватись платником акцизного податку

ДФСУ у листі від 25.03.2016 р. № 3098/П/99-99-21-05-14 зауважила, що фізичні особи – підприємці, які планують реалізовувати пальне,  мають зареєструватись платниками акцизного податку.

Для цього слід подати не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяву про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального.

Заява надсилається до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.

Крім цього, особа, що здійснює реалізацію пального, повинна  подати до контролюючого органу за основним місцем обліку акт інвентаризації обсягів залишку пального станом на початку дня 1 березня 2016 року із зазначенням:

  • адрес об’єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків пального,
  • перелік резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишку пального, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам),
  • правовстановлюючих документів на відповідні об’єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об’єктів.

Зазначені у такому акті інвентаризації обсяги залишку пального контролюючий орган враховує у формулі, як обсяг, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування в СЕАРП.

Звертаємо увагу, що днями нарешті оприлюднено наказ Мінфіну, яким затверджені форми акцизної накладної та розрахунку коригування до неї, а також заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального та заявки на поповнення (коригування) залишку пального. Докладніше тут >>

Щодо подання податкової звітності особами, які реалізують пальне, то першим звітним (податковим) періодом  для них буде березень 2016 року. Тобто декларацію з акцизного податку слід подати до 20 квітня 2016 року.

Докладніше про особливості роботи системи електронного адміністрування реалізації пального читайте туттут  і тут. А також в аналітичному матеріалі від ДК ось тут (для передплатників).

Нагадуємо також, що нещодавно Мінфін затвердив форми акцизної накладної та розрахунку коригування до неї, а також заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального та заявки на поповнення (коригування) залишку пального. Докладніше про це тут >>>

 

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»