• Посилання скопійовано

Пиво, реалізоване виробником, оподатковується акцизом двічі

Роздрібний продаж пива виробником через ресторан-броварню оподатковується акцизним податком одночасно за специфічною ставкою 2,48 грн/л та адвалорною ставкою у розмірі 5% вартості (з ПДВ)

Пиво, реалізоване виробником, оподатковується акцизом двічі

ДФСУ у листі від 28.09.2016 р. №10209/О/99-99-15-03-03-14 роз'яснила: якщо суб’єкт господарювання виробляє і реалізує у роздрібній торгівлі пиво солодове, то він оподатковує акцизним податком операції з реалізації пива і як виробник, і як суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі.

Чинними нормами Кодексу не передбачене звільнення від оподаткування операцій з підакцизними товарами у випадку, коли суб’єкт господарювання є виробником і суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі одночасно.

Отже, при здійсненні роздрібної реалізації виробником пива солодового власного виробництва через заклад роздрібної торгівлі (ресторан-броварню) оподаткування акцизним податком обсягів пива здійснюється одночасно:

  • за специфічною ставкою акцизного податку у розмірі 2,48 грн за літр;
  • та адвалорною ставкою у розмірі 5% від вартості (з ПДВ та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів при його реалізації.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»