• Посилання скопійовано

Акцизи на алкоголь можуть переглянути за підсумками першого кварталу

Підвищувати акцизи на горілчані вироби, як це передбачено бюджетом 2017 року, немає сенсу, однак переглянути їх ВРУ зможе лише за підсумками першого кварталу, - Ніна Южаніна

Акцизи на алкоголь можуть переглянути за підсумками першого кварталу

Про це у коментарі УНН розповіла народний депутат, голова податкового Комітету ВРУ Ніна Южаніна.

“Ми зовсім недавно, два місяці тому, при прийнятті бюджету говорили про те, що і так політика підняття акцизів була не продумана, навіть при прийнятті бюджету. І саме що стосується алкогольних напоїв, тому що найбільший тіньовий ринок той, що стосується підакцизних товарів — саме в алкогольних напоях. Це взагалі призведе до того, що у нас легальний бізнес буде закриватися, і це очевидно. Практика останніх років показала, що сурогатна продукція у нас все збільшується і збільшується, обсяги її продажів також. За наслідками 1-го кварталу ми будемо переглядати акцизну політику відносно алкогольних напоїв”, — сказала вона.

За її словами, з 1 березня ставка акцизу на спирт зросте і становитиме 126,96 гривні/літр 100% спирту.

“Ця цифра, саме 126,96 грн — врахована вже в бюджетних показниках. Ми боролися проти того, щоб підвищувати акциз на 20%. Ми говорили про те, щоб його підвищити на індекс споживчих цін — 12%, але цього не відбулося. І було прийнято рішення за підвищення на 20%. Саме оцю цифру 126, 96 за підсумками першого періоду, який може аналізувати Кабінет міністрів, ніби то так обіцяло Міністерство фінансів, може бути переглянута ця ставка”, — пояснила Н.Южаніна.

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»