• Посилання скопійовано

Реалізація скрапленого газу: що з роздрібним акцизом?

Підприємство реалізує скраплений газ як підприємствам, які зареєстровані особами, що здійснюють реалізацію пального, так і госпсуб’єктам, що використовують пальне для комерційної діяльності. Чи є підприємство платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів? Чи подавати декларацію та сплачувати акцизний податок?

Реалізація скрапленого газу: що з роздрібним акцизом?

Ситуація: Товариство зареєстровано платником акцизного податку з реалізації пального. Основним видом його діяльності є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Доставка підакцизного товару здійснюється орендованим газовозом, який оснащений лічильником, а реалізація скрапленого газу відбувається в автомобільні газозаправні пункти покупця, який не є кінцевим споживачем. Зазначений скраплений газ реалізується як підприємствам, які зареєстровані особами, що здійснюють реалізацію пального, так і суб’єктам господарювання, що використовують пальне для комерційної діяльності.

 

Чи є Товариство платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів?

ДФСУ у листі від 27.02.2017 р. №4038/6/99-95-42-03-15 нагадує, що з 01.01.2017 р. операції з реалізації (фізичного відпуску суб’єктами господарювання) з автозаправної станції та/або автомобільної газозаправної станції пального не є об’єктом оподаткування акцизним податком з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Таким чином, за операціями з продажу скрапленого газу Товариство не є платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

 

Чи повинно Товариство складати та подавати декларацію акцизного податку та сплачувати акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизних товарів?

В коментованому листі податківці зазначили, що Товариство складає та подаває декларацію акцизного податку до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації як платник акцизного податку з реалізації пального.

При цьому обов’язку складання та подання розділу Д "Податкові зобов’язання з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів" та додатка 6 "Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів" до декларації не виникатиме.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»