• Посилання скопійовано

Хто має право на зменшення суми акцизного податку на суму податку, розрахованого для сировини

ДФСУ розглянула питання щодо зменшення суми акцизного податку, нарахованого на вироблені на давальницьких умовах підакцизні нафтопродукти на суму акцизного податку із сировини, використаної при їх виробництві, з якої сплачено акцизний податок виробнику

 Хто має право на зменшення суми акцизного податку на суму податку, розрахованого для сировини

ДФСУ у листі від 26.04.2017 р. №9023/6/99-99-15-03-03-15 нагадуэ, що згідно з п. 217.6 ПКУ для пального, при виробництві якого як сировину використано інші оподатковувані підакцизні товари, сума податку до сплати зменшується на суму податку, розрахованого для такої сировини.

Сума податку щодо сировини, що підлягає відніманню, обчислюється із застосуванням ставок податку на таку сировину, чинних на дату реалізації пального. У разі якщо така сума перевищує суму податку з пального, виробленого з такої сировини, різниця платнику не відшкодовується.

Проте податківці зауважують, що при наданні замовником підакцизної сировини виконавцю для виробництва нафтопродуктів на давальницьких умовах замовник не виступає виробником готової продукції, тому не має права на зменшення податкового зобов’язання на суму податку, сплаченого з підакцизної сировини, яка використана для виготовлення готової продукції (нафтопродуктів), виробником якої є виконавець.

Отже, замовник не може застосовувати норму п. 217.6  ПКУ щодо зменшення суми акцизного податку до сплати на суму податку, розрахованого для сировини.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»