• Посилання скопійовано

Затверджено зміни до декларації акцизного податку та акцизної накладної

Мінфін вніс зміни до декларації акцизного податку, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, форми заявки на поповнення (коригування) залишку пального та Порядків їх заповнення

Затверджено зміни до декларації акцизного податку та акцизної накладної

Міністерство фінансів України затвердило зміни до : 

- форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку (наказ від 24.04.2017 р. № 451). 

Що саме змінилося в декларації акцизного податку читайте в аналітиці від "ДК">>

Відповідно до п. 46.6 ПКУ, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення. Оскільки Наказ №451 буде опубліковано у червні, вперше нова декларація з акцизного податку має подаватися за липень 2017 р. у серпні. Тобто декларацію за червень 2017 р. будемо подавати ще за старою формою. Хоча поки що податківці ще не надавали роз'яснення щодо цього. Тому не відомо, якою буде їхня думка з цього приводу.

 

- Форми акцизної накладної, форми розрахунку коригування акцизної накладної, форми заявки на поповнення (коригування) залишку пального, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального (наказ від 24.04.2017 р. № 452). 

Якщо судити за датою набрання чинності наказу, то нову форму акцизної накладної потрібно використовувати з 6 червня 2017 року. Хоча поки ще не було роз'яснення податківців з цього приводу. А оскільки від них залежить технічне впровадження нових форм в програмне забезпечення, то все буде залежити від їх рішення, про яке повідомимо додатково.

Аналіз змін від редакції читайте тут>>

Накази наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" № 44 (06.06.2017).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»