• Посилання скопійовано

Коли вперше звітувати за оновленою декларацію з акцизного податку - роз'яснення від ДФС

За роз'ясненням податківців вперше звітувати за оновленою декларацією з акцизного податку потрібно у серпні за липень 2017 року

Коли вперше звітувати за оновленою декларацію з акцизного податку - роз'яснення від ДФС

Платники акцизного податку вперше будуть звітувати за оновленою формою декларації з акцизного податку за липень 2017 року.

На цьому наголосили податківці у своєму листі від 19.06.2017 р. №15789/7/99-99-15-03-03-17. З огляду на висновок, цього разу податківці врахували норми п. 46.6 ПКУ щодо застосування нових форм звітності.

Податківці також зазначили, що у зв’язку зі скасуванням з 01.01.2017 р. роздрібного акцизу при продажі пального суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію пального, не заповнюють розділ II додатка 6 до декларації акцизного податку «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів».

Цей розділ додатку 6 до акцизної декларації заповнюється лише в разі подання суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібний продаж пального,  уточнюючої декларації за відповідними операціями, що були здійснені до  1 січня 2017 року та задекларовані у звітності, поданій у січні 2017 року за грудень 2016 року.

Як змінилася декларація акцизного податку розглянуто у аналітиці>>>

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»