• Посилання скопійовано

Введено в дію єдиний зразок заяви для здійснення дій щодо ліцензії на алкоголь та тютюн

Харківські податківці повідомили про введення єдиного зразка заяви про проведення дій з ліцензією на виробництво і обіг спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. А також надали роз’яснення щодо її заповнення у кожному випадку

Введено в дію єдиний зразок заяви для здійснення дій щодо ліцензії на алкоголь та тютюн

ДФС у Харківській області у зв’язку з запровадженням в експлуатацію з 02.08.2018 р. програмного забезпечення «Ліцензування виробництва та обігу (спирт, алкогольні напої, тютюнові вироби)» та відповідно до розпорядження ДФСУ від 28.02.2018 р. № 18-р «Про ведення Реєстру виданих, тимчасово призупинених, анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами», з 02.08.2018 р. вводиться єдиний зразок заяви, яка заповнюється суб’єктами господарювання в залежності від дії, яку необхідно здійснити, а саме: 

  • видача ліцензії;
  • внесення чергового платежу (щоквартальна сплата за ліцензію);
  • переоформлення ліцензії та внесення змін РРО;
  • видача дубліката ліцензії;
  • анулювання ліцензії.

Крім того для оформлення нової ліцензії, видачі дубліката ліцензії, подовження терміну дії ліцензії до ДФС у Харківській області необхідно надавати платіжні документи (квитанція, платіжне доручення) за кожною заявою окремо (тютюнові вироби та алкогольні напої), а саме: окремий пакет документів подається на оформлення за кожним торгівельним об’єктом. 

Рекомендації щодо заповнення заяв від податківців можна завантажити тут або ознайомитися з ними безпосередньо на сайті ДФС у Харківській області>>

Також податківці звернули увагу платників податку на необхідність стати на облік до ОДПІ та їх відділень за місцем розташування торгівельних об’єктів для відкриття інтегрованих карток як платників окремих податків з метою зарахування коштів сплачених за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами та акцизного податку до місцевого бюджету. 

Із зразком заяви можна ознайомитися тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»