• Посилання скопійовано

Для отримання акцизних марок виробникам та імпортерам алкогольних напоїв і тютюнових виробів слід подати попередню заявку-розрахунок

Також щомісяця 5 числа місяця, наступного за звітним, вони мають подавати до ДФС звіт про використання марок акцизного податку

Для отримання акцизних марок виробникам та імпортерам алкогольних напоїв і тютюнових виробів слід подати попередню заявку-розрахунок

ДФС у Луганській області повідомляє, що відповідно до п. 3 Положення №1251, підприємства – виробники та імпортери алкогольних напоїв і тютюнових виробів для задоволення через два місяці потреби в марках акцизного податку за їх видами подають:

  • попередню заявку-розрахунок про потребу в марках,
  • копію платіжного документа на перерахування плати за марки з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення,
  • звіт про використання марок, придбаних у попередньому місяці.

Підпунктом 14.1.107 ПКУ визначено, що марка акцизного податку – спеціальний знак для маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів, віднесений до документів суворого обліку, який підтверджує сплату акцизного податку, легальність ввезення та реалізації на території України цих виробів.

Форми заявок-розрахунків на виготовлення та придбання марок акцизного податку, звіту про використання марок акцизного податку та журналів для обліку марок акцизного податку затверджено наказом Мінфіну від 11.04.2016 р. №428.

Згідно з формою звіту про використання марок акцизного податку зазначений звіт подається виробником (імпортером) щомісяця 5 числа місяця, наступного за звітним, на паперових носіях та в електронному вигляді до Головного управління ДФС.

Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ від 04.04.2018 р. №257  з 02.07.2018 р. застосовуються нові зразки марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок). Докладніше про це тут.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»