• Посилання скопійовано

На тютюн пропонують збільшити акциз

Уряд пропонує внести зміни до ПКУ щодо фіскального механізму запобігання реалізації підакцизних товарів нижче суми податків

На тютюн пропонують збільшити акциз

10 жовтня 2018 року у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект №9188 «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо фіскального механізму запобігання реалізації підакцизних товарів нижче суми податків».

Його метою є запобігання недонадходженню до бюджету податків, які залежать від ціни реалізації тютюнових виробів, а саме податку на додану вартість та акцизного податку з роздрібного продажу. 

Для досягнення мети пропонується тимчасово, до 31 грудня 2024 року включно, запровадити запобіжний фіскальний механізм, що передбачає застосування коефіцієнта 1,4 до мінімального акцизного податкового зобов’язання у разі декларування платником податку максимальної роздрібної ціни у розмірі, меншому ніж мінімальне акцизне податкове зобов’язання із застосуванням коефіцієнта 1,65.

Додатково, для унеможливлення уникнення виконання запропонованої норми, пропонується запровадити обмеження щодо зниження цін на тютюнові вироби в роздрібній мережі – не більше 5% від максимальної роздрібної ціни. У разі нехтування запропонованим обмеженням щодо зниження цін на тютюнові вироби проектом передбачено стягнення штрафу із суб’єкта роздрібної торгівлі.

Очікується, що цей Закон набере чинності з 1 січня 2019 року.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»