• Посилання скопійовано

Заправляєте пальним техніку, здану в оренду: що з акцизом?

Податківці розповіли, чи треба реєструватися платником акцизу у разі заправки пальним техніки, зданої в оренду

Заправляєте пальним техніку, здану в оренду: що з акцизом?

«Вісник. Офіційно про податки»

ДФС України у ІПК від 05.10.2018 р. №4299/6/99-99-15-03-03-15/ІПК роз’яснила, що у ситуації, коли товариство як орендодавець передало іншому суб’єкту господарювання техніку за договором оренди та за власний рахунок здійснює заправку такої техніки власним пальним і при цьому отримує від суб’єкта господарювання відшкодування вартості використаного пального, то операція з передачі (відпуску, відвантаження, заправки) палива від товариства до іншого суб’єкта господарювання є операцією з реалізації пального. Тому товариство має зареєструватись платником акцизного податку з реалізації пального та складати акцизні накладні.

При цьому здійснення суб’єктами господарювання операцій з реалізації пального без реєстрації таких суб’єктів платниками акцизного податку у порядку, передбаченому ПКУ, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у розмірі 100% вартості реалізованого пального.

***

Читайте також: Передаєте пальне третій особі: що з акцизом?

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»