• Посилання скопійовано

Дві третини податкових змін-2019 присвячені новаціям в реалізації пального та спирту, – Южаніна

Закон №2628 присвячений жорстким підходам до контролю з виробництва та реалізації пального. Про це вказала Ніна Южаніна у своєму інтерв'ю

Дві третини податкових змін-2019 присвячені новаціям в реалізації пального та спирту, – Южаніна

В ефірі «5 каналу» в програмі «Інформаційний вечір» голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна пояснила, що означає закон про зміни до Податкового кодексу №9260, який 10 грудня підписав Президент України, та що саме цей закон передбачає для українців.

«Я повторюю ще раз, що протягом останніх чотирьох років ми приймає зміни в податковий кодекс, які не стосуються зниження ставок податків чи зміни бази оподаткування такої, щоб була вона відома для всіх, а це зміни в систему адміністрування податків. І закон, про який ви сказали, він насправді за своїм обсягом дуже великий. І дві третини в ньому присвячені системі електронного адміністрування і реалізації пального та етилового спирту. Що це таке? Всі процеси, які зараз відбуваються щодо контролю реалізації нафтопродуктів, вони не дають ефекту. І ми розуміємо, що подолати, побороти цю «чорну» реалізацію нафтопродуктів – «чорну», бо невідомого виробництва і не декларуються обсяги й не сплачуються податки… система потребує більш жорсткого врегулювання і більш жорстких підходів до деяких речей. Тому що за рік навчилися маніпулювати в іншій сфері. Виробляти невраховані нафтопродукти, продавати їх із бочок вздовж всіх трас і ці обсяги також ніде не враховуються. І вони знову досягли значних обсягів», – сказала Южаніна.

Вона наголосила: «Тому законопроект присвячений саме жорстким підходам до контролю з виробництва та реалізації пального».

Южаніна також додала: «За нашими оцінками, такі заходи можуть дати від 15 до 25 мільярдів гривень додатково в бюджет за рік. І це величезна сума».

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»