• Посилання скопійовано

Які зміни відбулися з 1 березня у правилах оподатковування акцизом алкоголю?

З 1 березня змінено групування вин та інших зброджених напоїв і для кожної групи встановлені ставки акцизного податку

Які зміни відбулися з 1 березня у правилах оподатковування акцизом алкоголю?

ДФС у Донецькій області звертає увагу платників, що ДФСУ у розділі «Повідомлення та нагадування» повідомлено про декларування податкових зобов’язань з акцизного податку, у зв’язку з прийняттям Законів України від 08.11.2018 р. №2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» та від 23.11.2018 р. №2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – Закон №2628).

Звертаємо увагу, що змінами, внесеними Законом №2628 до пп. 215.3.1 ПКУ, для цілей оподаткування змінено групування вин та інших зброджених напоїв і для кожної групи встановлені ставки акцизного податку. Відповідно до п. 1 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2628 зазначені зміни до ПКУ набирають чинність з 1 березня 2019 року.

При цьому порядок нарахування акцизного податку з алкогольних напоїв не змінено.

Детальніше про декларування податкових зобов’язань з акцизного податку – в листі ДФС України від 20.02.2019 р. №5580/7/99-99-15-03-03-17.

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»