• Посилання скопійовано

Як зареєструвати акцизні склади?

Якщо здійснюється реалізація пального або спирту етилового, то необхідно обов’язково зареєструватися платником податку за місцезнаходженням

Як зареєструвати акцизні склади?

ДФС у Київській області нагадує, що з 1 липня 2019 року запроваджується Система електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) та спирту етилового (СЕ).

Якщо здійснюєте реалізацію пального або спирту етилового, необхідно обов’язково зареєструватися платником податку за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізосіб — підприємців до початку здійснення реалізації пального або спирту етилового.

 

 Як зареєструватися?

Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального або спирту етилового заяви, форма якої затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

Платники акцизного податку зобов’язані з 1 травня 2019 року до 1 червня 2019 року зареєструвати в СЕАРП та СЕ усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року.

Суб’єкти господарювання, які відповідатимуть визначенню платників акцизного податку з 1 липня 2019 року, зобов’язані до 1 липня 2019 року зареєструватися платниками податку та зареєструвати в СЕАРП та СЕ усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року.

За порушення встановленого порядку реєстрації платниками акцизного податку в контролюючих органах та відсутність з вини платника податку реєстрації акцизних складів у СЕАРП та СЕ передбачена відповідальність у вигляді штрафів.

Звертаємо увагу, що оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового», яким передбачено затвердити:

  • форму заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів;
  • акцизну накладну форми «П»;
  • акцизну накладну форми «С»;
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми «П»;
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми «С»;
  • форму заявки на поповнення (коригування) залишку пального;
  • форму заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового;
  • Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового.

З проектом наказу можна ознайомитись тут>>

***

Від редакції: Звісно прямо податківці не вказали, що слід використовувати саме форми заяв за проектом. Але оскільки інших форм немає, то доведеться до їх затвердження користатися проектними формами.

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»