• Посилання скопійовано

На якого контрагента складаємо зведену акцизну накладну?

Платники акцизного податку мають право складати зведені акцизні накладні у разі забезпечення безперервного постачання пального. На яких контрагентів такі накладні складаються? Консультує ДФС

На якого контрагента складаємо зведену акцизну накладну?

ДФС у Волинській області (із посиланням на «ЗІР»зазначила, що:

  • у разі забезпечення безперервного постачання пального особа, яка реалізує пальне, може скласти для кожного отримувача пального зведені акцизні накладні за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД не пізніше останнього дня такого місяця на весь обсяг реалізованого пального протягом такого місяця (пп. 231.3 ПКУ);

  • під безперервним постачанням вважається забезпечення особою, яка реалізує пальне, можливості для отримувачів пального (контрагентів) отримувати пальне в будь-яку годину доби та будь-який день відповідного місяця.

Це відповідає і нормам ГКУ. Так, відповідно до ч. 2 ст. 267 ГКУ строки поставки встановлюються сторонами в договорі з урахуванням необхідності ритмічного та безперебійного постачання товарів споживачам, якщо інше не передбачено законодавством.

Отже, якщо вашим договором із контрагентом прописано саме таку можливість, то у вас як у постачальника є право на складання цьому контрагенту зведених акцизних накладних. Хоча, звісно, це право, а не обов’язок.

При цьому зведені акцизні накладні можуть складатись постачальниками пального тільки на отримувачів пального, зареєстрованих платниками акцизного податку з реалізації пального, з відповідним відображенням їх реквізитів в акцизній накладній. Про  це ми писали тут>>

***

Читайте також:

Автор: Бикова Ганна

На підставі: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»