• Посилання скопійовано

Чи є окремий порядок реєстрації для розпорядників акцизних складів?

Окремої норми щодо реєстрації суб’єктів господарювання розпорядниками акцизних складів/акцизних складів пересувних ПКУ не містить

Чи є окремий порядок реєстрації для розпорядників акцизних складів?

Фіскали у підкатегорії 116.11 "ЗІР" нагадують, що нормами ПКУ передбачено, що суб’єкти господарювання, які відповідають визначенню платників акцизного податку, зобов’язані зареєструватися платниками цього податку та зареєструвати усі акцизні склади, розпорядниками яких вони є. Окремої норми щодо реєстрації суб’єктів господарювання розпорядниками акцизних складів/акцизних складів пересувних ПКУ не містить.

На підкріплення своєї позиції фахівці ДФСУ навели, зокрема, пп. 230.1.2 ПКУ, згідно з яким платники податку - розпорядники акцизних складів зобов’язані зареєструвати:

  • усі розташовані на акцизних складах резервуари, введені в експлуатацію, витратоміри-лічильники та рівнеміри-лічильники у розрізі акцизних складів - в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі;
  • усі акцизні склади - в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

***

Усі новини щодо акцзиних складів читайте тут>>

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»