• Посилання скопійовано

Як заповнити заявку для транспортування пального?

Такі заявки складають суб’єкти господарювання, які не є розпорядниками акцизних складів та здійснюють переміщення на митній території України власного пального

Як заповнити заявку для транспортування пального?

ДФС у Хмельницькій області повідомляє, що наказом Мінфіну від 08.05.2019 р. №188 затверджено форму заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними та порядок її заповнення.

Зокрема, даним нормативним документом передбачено, що такі заявки складають суб’єкти господарювання, які не є розпорядниками акцизних складів та здійснюють переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Складаються та надсилаються заявки до контролюючого органу в електронній формі. Заявка заповнюється державною мовою.

Заявка складається щодо кожної операції з переміщення пального або спирту етилового із зазначенням кількох транспортних засобів (у разі потреби).

У заявці передбачено зазначати:

  • транспортний засіб;
  • розташування пункту навантаження/розвантаження;
  • код товару/опис пального або спирту етилового згідно з УКТ ЗЕД;
  • дату початку/закінчення періоду транспортування.

Нагадаємо, період переміщення пального/спирту етилового не може перевищувати 30 календарних днів.

 

Від редакції: Вид товару, що буде переміщуватись, позначають знаком «+» напроти пального або спирту етилового.

Інформацію щодо виду Заявки про включення або виключення всіх транспортних засобів, що будуть переміщувати пальне або спирт етиловий, позначають знаком «+» напроти включення або виключення транспортних засобів до (з) Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий.

Дату складання Заявки заповнюють цифрами у такій послідовності: день (дві цифри), місяць (дві цифри), рік (чотири цифри) (крапки, коми та інші розділові знаки в даті складання зазначених документів не проставляють). Про це ми писали тут.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»