• Посилання скопійовано

20 серпня набрала чинності форма акта інвентаризації залишку спирту етилового

20 серпня опублікований та набрав чинності наказ Мінфіну №291, яким затверджені форма акта інвентаризації обсягів залишку спирту етилового та Порядок його заповнення

20 серпня набрала чинності форма акта інвентаризації залишку спирту етилового

Мінфін наказом від 09.07.2019 р. №291 (зареєстрований в Мін'юсті 31.07.2019 р. за №837/33808) затвердив:

Акт складається особою, яка є платником податку - виробником спирту етилового та здійснює його реалізацію, щодо обсягів залишку спирту етилового, наявних у місцях зберігання спирту та ємностях для його транспортування.

Складати його потрібно окремо по кожному акцизному складу/пересувному акцизному складу. В Акті зазначаються обсяги залишку спирту етилового станом на 00:01 01 липня 2019 року.

Обсяги залишку спирту етилового в Акті проставляються в декалітрах та в декалітрах безводного спирту, приведених до 20° C, з округленням до двох знаків після коми.

Протягом 20 календарних днів, починаючи з 1 липня 2019 року, платник податку зобов’язаний подати до контролюючого органу акт проведення інвентаризації обсягів залишків спирту етилового станом на початок дня 1 липня 2019 року із зазначенням:

  • адрес об’єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків спирту етилового,
  • переліку резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишків спирту етилового, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам),
  • правовстановлюючих документів на відповідні об’єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об’єктів.

Цей наказ набрав чинності 20 серпня 2019 року (з дня його офіційного опублікування в "Офіційному віснику України", №63/2019).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»