• Посилання скопійовано

Акцизні склади двох розпорядників не можуть бути на одній території

Податківці надали консультацію щодо неможливості реєстрації акцизних складів двох розпорядників за однією адресою (зокрема, за одним об’єктом нерухомості або на одній території)

Акцизні склади двох розпорядників не можуть бути на одній території

ДПСУ у консультації від 30.09.2019 р. №453/6/99-00-04-02-05-15/ІПК нагадує, що один акцизний склад може бути зареєстрований виключно одним розпорядником акцизного складу. Один розпорядник акцизного складу може зареєструвати один і більше акцизних складів (пп. 230.1.1 ПКУ).

При цьому визначення поняття акцизний склад (пп. 14.1.6 ПКУ) передбачає, що приміщення або територія (які є акцизним складом) мають бути об’єктами права власності або користування з належним документальним підтвердженням.

Відповідно їх слід розглядати як:

  • об’єкти нерухомості: приміщення – будівля або частина внутрішнього об’єму будівлі, обмежена будівельними елементами;
  • території – одна (частина) або кілька земельних ділянок з розташованими на них об'єктами.

Зважаючи на це податківці у коментованій консультації зазначають, що акцизні склади двох і більше розпорядників не можуть розміщуватись в одному приміщенні або на одній території.

Отже, акцизні склади різних розпорядників мають розміщуватись в різних приміщеннях/на різних територіях, що є розмежованими або відокремленими один від одного. А у кожного розпорядника повинні бути власні документи, що підтверджують права (власності або користування) такі об’єкти нерухомості/території.

Нагадаємо, що такий підхід озвучували податківці і у «ЗІР» (підкатегорія 116.11).

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»