• Посилання скопійовано

Зробили помилку у коді УКТ ЗЕД в акцизній накладній: як виправити?

Для виправлення помилки у коді УКТ ЗЕД в акцизній накладній слід скласти РК до неї. Як саме, дивіться далі

Зробили помилку  у коді УКТ ЗЕД в акцизній накладній: як виправити?

Податківці у підкатегорії 116.13.03 "ЗІР" наголосили, що для внесення змін до коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД пального (спирту етилового) без зміни кількості (код виду коригування «3») платник заповнює розрахунок коригування акцизної накладної, в якому:

  • до граф 2, 3 першого рядка таблиці з акцизної накладної переносить дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису;
  • до граф 4, 5 першого рядка таблиці – показник коригування (зменшення) обсягу реалізованого пального (спирту етилового) з відповідним знаком (-), при цьому зменшення обсягів має збігатися з обсягом реалізованого пального (спирту етилового) зазначеного в акцизній накладній (з урахуванням показників акцизної накладної форми «П» (форми «С») та розрахунків коригування до такої накладної, зареєстрованих в ЄРАН);
  • до граф 2, 3 наступного рядка таблиці – правильні дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису;
  • до граф 4, 5 наступного рядка таблиці – показник коригування (збільшення) обсягу реалізованого пального (спирту етилового) з відповідним знаком (+), при цьому збільшення обсягу за правильним кодом товару згідно з УКТ ЗЕД має збігатися зі зменшенням обсягу за помилковим кодом товару згідно з УКТ ЗЕД.

Всі розрахунки коригування, складені платником податку (філією чи структурним підрозділом платника податку) до акцизних накладних, підлягають реєстрації в ЄРАН. 

Складені в одному примірнику розрахунки коригування акцизної накладної реєструються в ЄРАН особою, що реалізує пальне (спирт етиловий), незалежно від того, чи передбачається зміна обсягів реалізованого пального (спирту етилового).

Оскільки у розрахунку коригування акцизної накладної передбачається зменшення обсягу реалізованого пального (спирту етилового) (тобто обсягу за помилковим кодом товару згідно з УКТ ЗЕД), реєстрація розрахунку коригування акцизної накладної , який складається у двох примірниках, здійснюється наступним чином:

  • платник направляє особі – отримувачу пального (спирту етилового) перший та другий примірники розрахунку коригування акцизної накладної;
  • особа – отримувач пального (спирту етилового) реєструє в ЄРАН перший та другий примірники розрахунку коригування акцизної накладної.

Особа, що реалізує пальне (спирт етиловий), має право зменшити обсяг реалізованого пального (спирту етилового) у податковій декларації за таким розрахунком коригування після реєстрації усіх примірників акцизної накладної в ЄРАН отримувачем пального (спирту етилового). 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»