• Посилання скопійовано

Робоча група з функціонування тютюнової галузі ініціює зміну графіку підвищення акцизу

Під час першого засідання робочої групи асоціація «Укртютюн» представила для обговорення графік щорічного підвищення мінімального податкового зобов’язання

Робоча група з функціонування тютюнової галузі ініціює зміну графіку підвищення акцизу

28 січня 2020 року відбулося перше засідання робочої групи щодо виконання положень Меморандуму про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів та підтримки конкурентного середовища для всіх його учасників, укладеного між Кабінетом Міністрів України та суб’єктами господарювання тютюнової промисловості.

До складу робочої групи увійшли Заступниця Міністра Мінекономіки Світлана Панаіотіді, народні депутати України, представники Мінекономіки, Міністерства фінансів України, Антимонопольного комітету України та Державної податкової служби України, представники виробників та дистриб’юторів тютюнових виробів, а також представники громадських організацій та профільних асоціацій.

Асоціація «Укртютюн» представила для обговорення графік щорічного підвищення мінімального податкового зобов’язання. Робоча група узгодила необхідність підготовки пропозицій та зауважень щодо зміни графіку підвищення акцизу з подальшим направленням матеріалів для розгляду в межах компетенції до Міністерства фінансів України.

Також учасники робочої групи підняли питання домінування контрабанди на ринку тютюну для кальяну та запропонували направити до Державної митної служби України відповідну інформацію.

На наступному засіданні робочої групи, зокрема, планується обговорити:

  • пропозиції щодо системи відстеження переміщення тютюнових виробів (track and trace) за участі Міністра Кабінету Міністрів України Д. Дубілета;
  • пропозиції щодо зміни методології адміністрування 5% податку з роздрібного продажу тютюновими виробами, спрямовану на збільшення податкових надходжень.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»